Saturday, April 30, 2011

Happy BESDAY!!

satu malam yg hening di sebuah asrama 3 tingkat....,burung berkicauan..ade yang study...ade yang bergembira...dan ade juge yg sedang mengeletar ala-ala pakinson...
11.30 p.m : Mael tengah bertenggek di tandas sambil membancuh air betik busuk  
                    dari dewan makan
11.35p.m   :Zahar tgh sibuk kumpul ubat gigi .......
11.50p.m   :.Atan yg  tgh stretching badan ready nak kejor orang katenye....
12.00 A.M :......................Ting................TONG...................TING ..TONG..
......................................................................
..................SERANGGG!! kejor!!
make bergelimpangan anak bangse mengejor si besday boy…
AkhirNYE~ si besday boy akan pulang ke bilik dgn baju yang basah berpeluhkan ngn air betik busuk...berbedakkan ubat gigi ...bersame hair stail DR.rozme 
hoohoo!! Tp bile kenang balik....

Besday is best!day
Hahhaahahahahah!!!
Haaaa…besday pak cik da lepas… besday ko????
Setiap org ade care tersendri menyambut besday …
Tp kalo yg paling bertuah adelah  yg merASE besday di asrama….
MMG BEST DOEEE!!!
hahahaha baru-baru nie clas mate pakcik kene suprise party..dengan enam langkah mudah..hahha.. :
1).Kenal pasti target anda pd saat itu..

2) pastikan ajk tepung mencukupi...lagi ramai lagi bagus..!

3)sementare kek belum sampai.. cube alih perhatian mangse anda..jgn sesekali kantoi!

4)kek da sampai..SERANG JEH!! kah3 baling le ape yg nak dibaling!

5) hidangkan laa kek untuk pujuk diorang balik huhuu

6) tiup lilin dan amik le gambo kenag-kenangan..



Hapy besday AKRAM N naquiahh!! hahaahhaha!
jadi...hari jadi mmg hari yang istimewa bagi setiap orang...so, rajin-rajin le ingat besday orang laen sebab setiap wish"HAPY BESDAY" sangat bermakne bagi setiap orang..kalo malas nak ingat pown bukak je pesbuk confirm tau nye besday org laen hahahhah...papepown LANTAK KO LAAAAA!!!
sweet-hundred girl!


Friday, April 29, 2011

Tahniah MaMak!


PAGI semalam n pagi2 sebelumnye pown..mmg tabiat aku yg suke breakfast dikedai mamak bersame housemate tercinta ,ATAN..
tp tiap ari aku oder teh o panas, x pun milo panas..skali ngn telor tige suku..
my favourite!
KEnape kedai mamak??
sebab tiap pagi aku akn berdekeh-dekeh gelak tgk mamak kt kedai depan umah sewe aku..
HUAhuhahahahahahahaa...
mule aku tgk dy wat chapati..oiii bagus.. da ready cume tinggal nak panaskan jeh!
TAHNIAH ANE!!
baek punya bhai!!
pastu diorang mmg blaja kimia: chemical reaction antara sudu ngan bahan makanan..
jadi bg langkah keselamatan dicolek sahaje majerin ngan tangan yg serbe putih n licin  dan x berbulu ...sapu atas chapati td dgn penuh senyuman.. yang  best tu,  majerin yg lebih kat tangan  die tu dikesat kembali ke bekas majerin asalnye tadii.. mmg x tau nak membazir
TAHNIAH ANE!!
ensem x??
huiii...yg best bile  da siap wat roti kosong kuah banjir membe aku si ATAN..
terer ooo... kite nak roti kirai..mmg dikirai sekirai-kirainye ngn tangan dgn ekstrak kayu sugi.. pastu nak angkat masok pinggan dengan gemgaman manje ...x yah nak lapik pown tgn tuu..
skali lagi..
TAHNIAH ANE..patut le si ATAN berselere benor menyantap tiap2 pagi..
jAdi korang rajin-rajin le dtg kedai mamak...papepown lantak KO LA!!! huahahahah!!
mau rasa air tangan kurang harga ke kurang ajar ??

Sunday, April 10, 2011

Pendalaman?? Fuyoo!!

Huahahahaah...pak cik nak kongsi sket laaa.. minggu pas pak cik ade laa jadi bidan terjun kene g camping kat KEM SEMAI SEMOI ,Raub Pahang..huhu
mule2 mmg pak cik x smangat nak gi , maklum le.. x de line tepon , xde laptop.. yang ade hanyalah warga org asli kaum SEMAI..
tp nak dijadikan citer nye ...
walaupun sungai koyan tuu jauh dr bandar besar....
walaupun nak masuk kg tuu naek 4Wheel Drive....
walupun tu kg org aslii...TAPI
diorang sbenanye x tepisah ngn dunia luar sbenar nyee HAHAH...
TAU TAK???
pak cik agak tekejut gak la...

       bile lalu tepi umah sempat la jenguk bilik diorang dr tingkap... fuyooo!! dalam bilik umah diorang penuh tampalan poster artis sampai x cukup space da gayenye. 

ni la antare posternye ..DASyATTT!

    
      pas tu, anak-anak kecik diorang sume hafal lagu JUSTIN BIBIRR!! aku pun x hafal! 

siot nye BIBIR pendalaman pown ko rembat!



     diorang nie jugak hafal lagu wali band yg  pe namenye ermm .." ingat mati..ingat sakit...ingat la saat ko sulit...ingat..ingat hidup cuma satu kali" . Haaa... tgk org asli pown ingat...bukan nye ingat duit, wat M.L.M  sampai x gi kelas.....HATUIH!
   heehhe... nampak x?? jgn ingat diorang kat dalam tuu...tak tau pape...diorang tak mengabaikan mengabaikan cara hidup tradisional, menyumpit utk berburu( hehhe pak cik da try best woo!)...

tu dy dr.rozme shumpit diaaa!!

 da laa
terer bab2 redah hutan n berenang..tp diorang  still ade menunjukkan ciri-ciri yg diorang boleh menerime tamadun...jgn main2 rumah siap ade ASTROO!!! hahaha
tp dr camping tu pak cik ade nampak la ciri yg bagus pd kaum org asli nie..:
1) diorang berani... yg kecik2 tu relek je terjun sungai dr jambatan gantung
2) tak lupekan makanan tradisi...yg kecik2 tu jugak suke mkn sirehh...aku da nk muntah da mkn oi!!
3)sedia menerima kunjungan org luar... diorang sume friendly dari yg kecik sampai yg da tue SEMPOI LA!!
4) sorang pown xde wat closing MLM ... TERBAEKK!!
pape pown tq kat warga org asli SEMAI di KG SEMOI... huhu korang try la wat aktiviti kat KEM SEMAI SIMOI!! best tau...ni la antare aktiviti  yg kitowang wat:
                       

Jungle trekking...penAt gileee lah!

explorace! haa..ni antare activiti tempurung klape bute!
meniti jalan yg benar..hooo..titi buluh mmg gayat doee!
                           
heeh.. ni best ni menganyut sungai ..arus deras...tp stengah jam gak nganyut!
                                           

heheh ni pown best gak PERANG WATER( abai kan yg ditebing sungai tu ye kuh!)

                                                                             
mmg agak best la 3 ari due mlm kat sane..so try laaa
 HAHAH!! pape pown LANTAK KO LAAA!!! 
mcm-mcm adaaa!!!
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

assistant aku:minah