Sunday, April 10, 2011

Pendalaman?? Fuyoo!!

Huahahahaah...pak cik nak kongsi sket laaa.. minggu pas pak cik ade laa jadi bidan terjun kene g camping kat KEM SEMAI SEMOI ,Raub Pahang..huhu
mule2 mmg pak cik x smangat nak gi , maklum le.. x de line tepon , xde laptop.. yang ade hanyalah warga org asli kaum SEMAI..
tp nak dijadikan citer nye ...
walaupun sungai koyan tuu jauh dr bandar besar....
walaupun nak masuk kg tuu naek 4Wheel Drive....
walupun tu kg org aslii...TAPI
diorang sbenanye x tepisah ngn dunia luar sbenar nyee HAHAH...
TAU TAK???
pak cik agak tekejut gak la...

       bile lalu tepi umah sempat la jenguk bilik diorang dr tingkap... fuyooo!! dalam bilik umah diorang penuh tampalan poster artis sampai x cukup space da gayenye. 

ni la antare posternye ..DASyATTT!

    
      pas tu, anak-anak kecik diorang sume hafal lagu JUSTIN BIBIRR!! aku pun x hafal! 

siot nye BIBIR pendalaman pown ko rembat!



     diorang nie jugak hafal lagu wali band yg  pe namenye ermm .." ingat mati..ingat sakit...ingat la saat ko sulit...ingat..ingat hidup cuma satu kali" . Haaa... tgk org asli pown ingat...bukan nye ingat duit, wat M.L.M  sampai x gi kelas.....HATUIH!
   heehhe... nampak x?? jgn ingat diorang kat dalam tuu...tak tau pape...diorang tak mengabaikan mengabaikan cara hidup tradisional, menyumpit utk berburu( hehhe pak cik da try best woo!)...

tu dy dr.rozme shumpit diaaa!!

 da laa
terer bab2 redah hutan n berenang..tp diorang  still ade menunjukkan ciri-ciri yg diorang boleh menerime tamadun...jgn main2 rumah siap ade ASTROO!!! hahaha
tp dr camping tu pak cik ade nampak la ciri yg bagus pd kaum org asli nie..:
1) diorang berani... yg kecik2 tu relek je terjun sungai dr jambatan gantung
2) tak lupekan makanan tradisi...yg kecik2 tu jugak suke mkn sirehh...aku da nk muntah da mkn oi!!
3)sedia menerima kunjungan org luar... diorang sume friendly dari yg kecik sampai yg da tue SEMPOI LA!!
4) sorang pown xde wat closing MLM ... TERBAEKK!!
pape pown tq kat warga org asli SEMAI di KG SEMOI... huhu korang try la wat aktiviti kat KEM SEMAI SIMOI!! best tau...ni la antare aktiviti  yg kitowang wat:
                       

Jungle trekking...penAt gileee lah!

explorace! haa..ni antare activiti tempurung klape bute!
meniti jalan yg benar..hooo..titi buluh mmg gayat doee!
                           
heeh.. ni best ni menganyut sungai ..arus deras...tp stengah jam gak nganyut!
                                           

heheh ni pown best gak PERANG WATER( abai kan yg ditebing sungai tu ye kuh!)

                                                                             
mmg agak best la 3 ari due mlm kat sane..so try laaa
 HAHAH!! pape pown LANTAK KO LAAA!!! 
mcm-mcm adaaa!!!
















4 comments:

  1. wah syok nyer pakcik...jelez la plak...seriusly rasa best walaupun xjoin....

    ReplyDelete
  2. huhuu....g la try sendri

    ReplyDelete
  3. wah..bez nyew pak ceek..ittew nak itot jugak...
    x ajak ittew pon awak..:P

    ReplyDelete

sesi KomeN mengomen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

assistant aku:minah