Monday, May 30, 2011

Pengail sejati…


ni la mengail name nye!
Semalam aku pegi mengail…
Pegi mengail di sungai Pahang…
Hanye mampu duduk ditebing sungai..
X mampu duduk ditengah sungai …nanti lemas
Aku dan rakan seperjuanganku  si Abu , si Titah
Tegar menahan joran…
terus menunggu …
dgn penuh dedikasi….
Tibe2 ade sekumpulan awek lalu…
Si Titah menarik joran ibarat mendapat seekor  Toman…
Awek2 tadi terpegun…
Manakala..si Abu  tidak kurang hebat nye membantu si Titah..
Si Abu tarik..dan tarik..dan tarik…tarik..dann
POP!!..tali dah putus..
Awek2 tadi terkejut!
Aku pown tidak terlepas menunjukkan kehebatan aku...
Aku pun menebar joran ku dengan penuh gaya…
Rambut ku mengerbang ibarat  fesyen Dr.Rozme
Tgn ku..berketul2 ibarat Malek NOOr time mude2
Dengan bangga aku menoleh ke belakang..
Awek tadi da balik…..
…………..(angin sepoi2 bahase)
………….(angin sepoi2 bahase)
Setelah 3 jam bersabar ..
 kami pown pulang membawa hasil tangkapan..
tibe dirumah..bapa si Titah bertanye:
bapa:  banyak  dpt ikan??
Aku:  x sampai 20 ekor pown pak cik…
Bapa: sampai 15 ekor??
Si Abu: x de la sampai 15 ekor..ala..lebih kurang je pak cik..
Bapa: so..brape ekor??
Si Titah: sekorr je bapak!
Bape si Titah..tergelak –gelak..x berenti..dan terus ketawa riang..
Kami x kesah..kami x kecewe..kerane..kamilah..
PENGAIL SEJATI
styloo ciall!!
HuhahAHAHAHAHAHAHH….LANTAK KITORANG LAHHH!! HOHOHO

 


Wednesday, May 4, 2011

Otak budak

huhahaha...tetibe teringat pulok time kecik2...
setiap org ade zaman kanak2 masing yg x dapat mereke lupekan contahnye
bagi mereke yang ketika ini berumur dalam lingkungan 30-an...
pastinye mereke mengenali:
inilah GABAN
hahahahah..tol x..tol x..tp pak cik x tau la citer dy camne sbb bukan zaman pak cik huhu
tp yang pastinye sape2 mereke yg dalam lingkungan umor 19 tahun -21 tahun skang nie..
pak cik sure nye la diorang familiar la dgn cerite2 berikut:

1) Setiap hari sabtu dan ahad jam 9.30pagi di TV2 khas untuk adik2 oleh APOLLO:

yeii  Degen bal!!
hahahaaa...time nie sume kanak2 da..tercongok depan tv punye laa..xkan penah mis nye citer nie..kalo
mis ..confirm trauma  la budak tuu..hahah..

  
time beso name dy : SON GOKU
 citer nie stat pade hero dy nie budak lagi..sampai la dy beso..tp yang tengok  x beso2 pun
name dy time kecik: SU Zi KON

huhu! tp citer ade kelebihan n kekurangan gak laa... kelebihan dy jalan citer menarik hero bole tuka jadi super saiyaaa wooo terer lak tu berlawan..tp kekurangannye satu je..pak cik paling bengang bile kite tengah syok2 tengok citer tuu tibe klua suare "ADAKAH GOKU AKAN BERJAYA MENUMPAS KAN PIKO..KITA SAKSIKAN DI EPISOD SETERUS NYE!"..
super saiya...abaikan yg pakai serban tuh!
 n suda pasti nye sape2..yg menjadi peminat setia citer nie akan rase sakit ati n tension apebile melihat citer
di bawah nie:

memalukan citer degen bal aku jeh!
 2) hahahah...Setiap ari sabtu  jam 5.30ptg di TV2 gak lagi:

go..go..power rangers...
nie gak antare peberet kanak2 time dulu..mighty morphin power ranger..watak yg pak cik paling minat time tu..  

power ranger putih nie kuat woo..pedang dy le cakap tau
 hahahha...citer nie gak menarik dgn adenye watak kepale beso bername zordon ngn seekor robot kepale piring ,Alpha..


Ai..yaai..yai..yai!

hei ranger..how r u?


                                                                                                                                   
3) Setiap ari sabtu 7.00 mlm di Tv1 hoho:
USOP santorian..
citer pown best gak dgn adenye watak..

nie ayam usop yg agak senget..tp asyik
kene kejor ngn si usop

Budin: dy nie abg si usop slalu nyusah
usop! hoho blakang tu mak usop yg baek
hahaha...kalo diikut kan banyak lagi citer yg meninggal kan kesan pada zaman kanak2 pak cik seperti:
keluang man,doraemon,flashman,maskman dan laen2...memang betul  time budak2 dulu dalam otak nie asyik pikir citer katun n maen jeh ...x pun kumpul duit blaje skolah sebab nak beli kotak mainan DING DANG ,TORA, ataupun JOJO..ohohhooh tp pak cik x tau la korang kan..hoho..yg pak cik tau NENEK pak cik kat KG tu dari dulu peberet dy citer GERAK KHAS,,,n idola dy x laen x bukan:

Sarjan misai! hoho
macam bese papepon LANTAK KO LAA!!! huhahahahahahahahahahahah

Tuesday, May 3, 2011

AAAAAaaaaaaaaa!!!!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaa.!!!!...


warghhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
AAAAAAAAAAAAAAAAA!!


oh noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!
noooooooooooooooooooooooooooooo!


Tidaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!





weeooowwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!





TADA!!! here it is THE PUSAT BOY!
                              HUAHAHAHAHAHAHAH!!! ramai da kenal mereke ....slaku kumpulan yg konon nye K-POP. @ M-POP yang bakal debut x lame lagi..dalam pesbuk ramai gilee orang kutuk diorang kat page anti 24:7... name diorang kumpulan..24:7 tapi baru je tukar name jd MAX 247 sebab kononnye x nak kene cop meniru K-pop yg sedia ade..hahahaha pak cik x kisah LANTAK KO LA nak melalak ke...nak jadi K-pOP ke,K-ropok ke,tp satu je pak cik nak pesan...
                                    
 "PUSAT ITU AURAT! AURAT ITU MESTI DITUTUP BONGOK!"

kan ari tu pak cik daa ajar teknik menutup pusat yg terdesak...inilah teknik yang diberi name.....




TEKNIK TATKALA PUSAT MU DI BALIK SIKU KUUU
amal kan teknik nie ye...!!
HUAHAHAHAHAHAAHAHAHAH!!! pepehal pown LANTAK KO LA!!!

Tegarr!

Ari nie jumaaat!! panas doe...lagi2 pas abes solat jumaat...
jd aku pown nyambar segelas air tebu kat bandar TEMELOH!.
tp panas gak lagi..
air tebu tanpe alkohol siaP!!
so aku pown teringat kate2 hikmat orang dedulu" kalo rase panas...duduk la tempat sejuk bongok!"

jadi aku pown straight pegi bank simpanan nasional..sebab kat citu je ade air-cond kuat..
sebab kat temerloh tu mane ade shoping kompleks, stakat wayang tamil ADE la kot!
dey kini di pawagam!!
AHH..LEGE rasenyee..
nyaman la sket..
TP orang ramai  gileee!! kerusi penuh!
ahh...x pe aku tunggu!
orang semakin ramai dan kerusi tak pernah tak penuh dalam bank tersebut
ketike kaki aku hampir krem...naseb baek ade gak satu kerusi kosang...
syukur Alhamdulillah!
jadi aku pon dengan bangge nye landing atas kerusi itu
 TIBE2!!
"POP" lampu padam!
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....BLACKOUT PULOKK!!!
ah...aku x peduli! "jap agi mesti elok balik laaa.." kate kuu di dalam ati
mase terus berlalu..udara semakin panas..orang len x reti2 nak berambus..
dan suasane semakin TEGANG!!
arghhhhhhhhhh!!!
munkin disebab kan itulah...seorang kanak2 kat blakang aku nie jd terencat semacam..
"ibuuu...ibuu..engkau laa..ratu hati kuu...bilaaaa ku berdukaaa"
otak aku makin serabut..."bile laaa letrik nak ade balik nie???"
tibe2!!seorang pegawai bank keluar dan berucap:
" PERHATIAN SEMUA!! ARI NIE SATU BANDAR X DE LETRIK YEE..JADI TUAN PUAN BOLEH LA BALIK DULU"
make semua orang pown beransur pulang kecuali aku yang terlalu GEMBIRE MENDENGAR BERITA TERSEBUT!!!
 hhahahahahahahahaaaraaggargaragaagagagagahhhghghhhhghhhh@#$#@%#@!!!!!
ehehahaha satu bandar x de letrik..ehaahaHAHAHAH!!
moral: IKUT RASe BINASE..IKUT HATI mati...x nak ikut? LANTAK KO LA!!!

Monday, May 2, 2011

Pe hal la niee....

Wei.. aku ngantukk laaaa...
Aaaa..kul bape da woi???
sekarang ini jam saya tepat menunjukkan 5.45 pagi dan 24 saat..eh silap..25 saat!

WEI!! Diam laaa!! ngantuk gi la tido ngok!

ala...kalo x nak tido meh main pesbuk ngn aku n atan nie..hahha!!

HEII!!! sape hek pesbuk aku woi!!
manap! ko eee??
sampai ati ko tuduh aku Atan...isk...waaaa!
aaa...ntah2 ko eee MEON....


NAMPAK NIE!

sesungguhnye..tak baek tuduh kucing laenn....
eh! bukan ke hang x dak pesbuk??

haaaa???
heheheh..yee..laaaa..huhu!
siiiiOT! ptsesssss!!!
KO ni senget la atan oii!!
jangan maraaa...aaa...

 Huhuuuhhuu..mesti kowang kate ntah  hape2 kannn...hahahahahahahahahah...aku saje wat tgh sementare nak rehat2 kan otak yg tengah study esok ade paper kowt ..hahahahahahaha...Lantak aku laaa..!!

Sunday, May 1, 2011

AKU nak balikkk!!!!

...Hahahahahahauhaahah....ni kisah time form five dulu ..time tu aku blaja kat asrama lagi...dipendekkan citer laa...aku nak balik satu ari tuu..sebab abang ngah aku nak kawinn...setelah merayu-rayu kat JPK HEM aku cikgu ASMUI, aku pown bole la balik..tp kene naek teksi sbb x de bas lalu depan skolah aku tuu...
dalam poket aku time tuu.. RM30 jeh hahahah
haaaa...citernye stat disini..
Chapter 1: Naek Teksi..
          huhu..time naek teksi..ade sorang lagi membe aku nak gi stesen bas skali ngn aku ..YuYU namenye...aku pown naek le teksi ngn dy..tapi aku x tau la...sebab aku ni gentlement ari tuu..aku pown bayar kan laa tambang teksi tu semua skali tanpe share pown...inilah yg dipanggil menjage hak wanitaaaaa..aaa...chum!!
make tinggal RM20 dalam poket.
Chapter 2:Tiket Bas..
          aku pown nak balik dgn excitednye...make kene laaa.beli tiket bas..Kuantan-Temerloh..sebanyak
RM7.10..time tu laa..harge minyak x naek lagi time  tuu...jam skang menunjukkan tepat kul 3.30 ptg..tp tiket aku pukul 4.00ptg..dgn belen RM12.90 aku pegi lee..menyambar sebijik Kreko sbb nak bace naruto..huhu..aku turut nyambar sebotol air oren F&N jugak..lalu aku lepak di surau stesen bas tuu..
sedang asyik menelaah Kreko.. aku pown tgk jam..EH! da 4.10 ptg!!! alamakk!! aku berlari ke kaunter menanye Kakak tiket..."ermm..soryy dik.. bas baru jalan dik"
"APA!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaa" jerit ku dalam hati..dengan muke yg rilek aku meninggalkan kakak tadi...
aku x tau pe nak wat..nak beli tiket duit da x cukup..aku pown memuji-muji diriku yg gatal membeli KReko...nak balik skolah balik pown x cukup gak tambang teksi..
ni la stesen bas kuantan!
           jadi berbekal kan muke seposen yg ku miliki make..aku pown merayu kpd kakak yg come td...merayu punye merayu..akak tu pon tipon bos dy..tokey Transasional EKspresss..akak tu pown suruh aku gi jumpe brader kat kaunter tiket sbelah..mintak dy call no.bos dy..aku pown gi le kat brader tuu..dipendekkan citer..aku dimaki dalam bilik kaunter tu selame 10minit..nasib baek aku ade kelebihan tahan maki yg diwarisi turun temurun...walaupun dalam ati ingin skali aku menyuap kasut saiz tujuh ku ke dalam mulut brader tuu..tapi aku bersabar..kalo x...x balik pulak aku kang..
make tepat jam lime aku bole naek bass..hahahahah hapy nye..

khas untuk brader kauter tiket tercinte!
Chapter 5:Dalam bas..
             kebetulan  time bas nak jalan nie..ade sorang pak cik bute dipimpim oleh seseorang ..duduk sbelah sit aku...aku pown beramah mesre ngan dy dengan longat pahang yang pekat..
pak cik bute: "koi mmg kenei  sgt org2 kat kuantan nih!hoho stakat meydin sume ngodong koi tu hahha!
maksudnye: "saya memang sangat mengenali orang-orang di bandar kuantan ini.mereka-mereka di pasaraya mydin itu semua adalah rakan saya hahha"
huhu mmg pak cik tu sangat peramah sampai aku tertidur dengar die membebel..
TIBE2!! bas brek emergency.
aku tersentak..aku tgk ade orang tgh wat jalan rosak kat depan..
tibe-tibe aku terdengar satu suare yang membisik ke telingaku...
" .......nie mesti jam nie"...bisik pak cik bute tu
aku menjawab: aaa..ah!..time kasih pakcik! dalam ati aku gelek berdekah-dekah
Chapter 6: Suprisee..
             aku da sampai temerloh..tp aku tipon jiran aku mintak jemput aku balik ke umah ...sbb aku nak wat suprise kat family yg x tau aku dapat balik..hahahah..tp aku tepakse la..tunggu jiran aku tu merokok jap..tp aku x merokok tau!
sampai je umah..aku diarak bagai pengatin oleh sume family ku walau pun kenduri da abis dan skang suda pukul 6.30 ptg... tp aku agak kecewe sbb rupe-rupenye.. ari tuu...rumah aku telah digegarkan dgn kehadiran krew  rancangan tv3 Bang Bang BOOm.. yg kaco abg aku kawen..abg aku menang Rm300 ari tuu..pastu tetamu undangan dy Fauziah Gous...sepupu aku sume bergambo ngn Fauziah Gous..arghhhhh tu yang paling aku nyasal tuu..huhu...oh Fausiah Gaos......arghhhhhhh!!!!!!!!!!
akibatnye kini..aku akan trauma apabile tengok gamba-gamba ni..:

siot! aku nak gak!

kat mane aku time nie>??

abg aku menang x blanje pownn!!

ARGHHH....yg  nie aku paling stressss!!
        
TAMAT....hahahah..LANTAK KO LA!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

assistant aku:minah