Sunday, May 1, 2011

AKU nak balikkk!!!!

...Hahahahahahauhaahah....ni kisah time form five dulu ..time tu aku blaja kat asrama lagi...dipendekkan citer laa...aku nak balik satu ari tuu..sebab abang ngah aku nak kawinn...setelah merayu-rayu kat JPK HEM aku cikgu ASMUI, aku pown bole la balik..tp kene naek teksi sbb x de bas lalu depan skolah aku tuu...
dalam poket aku time tuu.. RM30 jeh hahahah
haaaa...citernye stat disini..
Chapter 1: Naek Teksi..
          huhu..time naek teksi..ade sorang lagi membe aku nak gi stesen bas skali ngn aku ..YuYU namenye...aku pown naek le teksi ngn dy..tapi aku x tau la...sebab aku ni gentlement ari tuu..aku pown bayar kan laa tambang teksi tu semua skali tanpe share pown...inilah yg dipanggil menjage hak wanitaaaaa..aaa...chum!!
make tinggal RM20 dalam poket.
Chapter 2:Tiket Bas..
          aku pown nak balik dgn excitednye...make kene laaa.beli tiket bas..Kuantan-Temerloh..sebanyak
RM7.10..time tu laa..harge minyak x naek lagi time  tuu...jam skang menunjukkan tepat kul 3.30 ptg..tp tiket aku pukul 4.00ptg..dgn belen RM12.90 aku pegi lee..menyambar sebijik Kreko sbb nak bace naruto..huhu..aku turut nyambar sebotol air oren F&N jugak..lalu aku lepak di surau stesen bas tuu..
sedang asyik menelaah Kreko.. aku pown tgk jam..EH! da 4.10 ptg!!! alamakk!! aku berlari ke kaunter menanye Kakak tiket..."ermm..soryy dik.. bas baru jalan dik"
"APA!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaa" jerit ku dalam hati..dengan muke yg rilek aku meninggalkan kakak tadi...
aku x tau pe nak wat..nak beli tiket duit da x cukup..aku pown memuji-muji diriku yg gatal membeli KReko...nak balik skolah balik pown x cukup gak tambang teksi..
ni la stesen bas kuantan!
           jadi berbekal kan muke seposen yg ku miliki make..aku pown merayu kpd kakak yg come td...merayu punye merayu..akak tu pon tipon bos dy..tokey Transasional EKspresss..akak tu pown suruh aku gi jumpe brader kat kaunter tiket sbelah..mintak dy call no.bos dy..aku pown gi le kat brader tuu..dipendekkan citer..aku dimaki dalam bilik kaunter tu selame 10minit..nasib baek aku ade kelebihan tahan maki yg diwarisi turun temurun...walaupun dalam ati ingin skali aku menyuap kasut saiz tujuh ku ke dalam mulut brader tuu..tapi aku bersabar..kalo x...x balik pulak aku kang..
make tepat jam lime aku bole naek bass..hahahahah hapy nye..

khas untuk brader kauter tiket tercinte!
Chapter 5:Dalam bas..
             kebetulan  time bas nak jalan nie..ade sorang pak cik bute dipimpim oleh seseorang ..duduk sbelah sit aku...aku pown beramah mesre ngan dy dengan longat pahang yang pekat..
pak cik bute: "koi mmg kenei  sgt org2 kat kuantan nih!hoho stakat meydin sume ngodong koi tu hahha!
maksudnye: "saya memang sangat mengenali orang-orang di bandar kuantan ini.mereka-mereka di pasaraya mydin itu semua adalah rakan saya hahha"
huhu mmg pak cik tu sangat peramah sampai aku tertidur dengar die membebel..
TIBE2!! bas brek emergency.
aku tersentak..aku tgk ade orang tgh wat jalan rosak kat depan..
tibe-tibe aku terdengar satu suare yang membisik ke telingaku...
" .......nie mesti jam nie"...bisik pak cik bute tu
aku menjawab: aaa..ah!..time kasih pakcik! dalam ati aku gelek berdekah-dekah
Chapter 6: Suprisee..
             aku da sampai temerloh..tp aku tipon jiran aku mintak jemput aku balik ke umah ...sbb aku nak wat suprise kat family yg x tau aku dapat balik..hahahah..tp aku tepakse la..tunggu jiran aku tu merokok jap..tp aku x merokok tau!
sampai je umah..aku diarak bagai pengatin oleh sume family ku walau pun kenduri da abis dan skang suda pukul 6.30 ptg... tp aku agak kecewe sbb rupe-rupenye.. ari tuu...rumah aku telah digegarkan dgn kehadiran krew  rancangan tv3 Bang Bang BOOm.. yg kaco abg aku kawen..abg aku menang Rm300 ari tuu..pastu tetamu undangan dy Fauziah Gous...sepupu aku sume bergambo ngn Fauziah Gous..arghhhhh tu yang paling aku nyasal tuu..huhu...oh Fausiah Gaos......arghhhhhhh!!!!!!!!!!
akibatnye kini..aku akan trauma apabile tengok gamba-gamba ni..:

siot! aku nak gak!

kat mane aku time nie>??

abg aku menang x blanje pownn!!

ARGHHH....yg  nie aku paling stressss!!
        
TAMAT....hahahah..LANTAK KO LA!

No comments:

Post a Comment

sesi KomeN mengomen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

assistant aku:minah