Tuesday, May 3, 2011

Tegarr!

Ari nie jumaaat!! panas doe...lagi2 pas abes solat jumaat...
jd aku pown nyambar segelas air tebu kat bandar TEMELOH!.
tp panas gak lagi..
air tebu tanpe alkohol siaP!!
so aku pown teringat kate2 hikmat orang dedulu" kalo rase panas...duduk la tempat sejuk bongok!"

jadi aku pown straight pegi bank simpanan nasional..sebab kat citu je ade air-cond kuat..
sebab kat temerloh tu mane ade shoping kompleks, stakat wayang tamil ADE la kot!
dey kini di pawagam!!
AHH..LEGE rasenyee..
nyaman la sket..
TP orang ramai  gileee!! kerusi penuh!
ahh...x pe aku tunggu!
orang semakin ramai dan kerusi tak pernah tak penuh dalam bank tersebut
ketike kaki aku hampir krem...naseb baek ade gak satu kerusi kosang...
syukur Alhamdulillah!
jadi aku pon dengan bangge nye landing atas kerusi itu
 TIBE2!!
"POP" lampu padam!
Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....BLACKOUT PULOKK!!!
ah...aku x peduli! "jap agi mesti elok balik laaa.." kate kuu di dalam ati
mase terus berlalu..udara semakin panas..orang len x reti2 nak berambus..
dan suasane semakin TEGANG!!
arghhhhhhhhhh!!!
munkin disebab kan itulah...seorang kanak2 kat blakang aku nie jd terencat semacam..
"ibuuu...ibuu..engkau laa..ratu hati kuu...bilaaaa ku berdukaaa"
otak aku makin serabut..."bile laaa letrik nak ade balik nie???"
tibe2!!seorang pegawai bank keluar dan berucap:
" PERHATIAN SEMUA!! ARI NIE SATU BANDAR X DE LETRIK YEE..JADI TUAN PUAN BOLEH LA BALIK DULU"
make semua orang pown beransur pulang kecuali aku yang terlalu GEMBIRE MENDENGAR BERITA TERSEBUT!!!
 hhahahahahahahahaaaraaggargaragaagagagagahhhghghhhhghhhh@#$#@%#@!!!!!
ehehahaha satu bandar x de letrik..ehaahaHAHAHAH!!
moral: IKUT RASe BINASE..IKUT HATI mati...x nak ikut? LANTAK KO LA!!!

No comments:

Post a Comment

sesi KomeN mengomen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

assistant aku:minah